София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Атанас Пеканов: Изготвянето на анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната

"По този анализ в момента не се работи"

2 годиниПолитика 4

"Изготвянето на анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната".

Това заяви служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов в отговор на въпрос на народния представител от "Възраждане" Цончо Ганев относно ползите и вредите от въвеждането на еврото в България.

"По този анализ в момента не се работи. Решението за такъв анализ е взето от предишен състав на Координационния съвет. В момента текущият състав на Координационния съвет, в който участвам и аз, се е съсредоточил върху други действия, които са задължителни за изпълнение за влизане на страната в еврозоната. Изготвянето на такъв анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната, защото парламента ни даде такъв мандат - с решението си от 27 октомври - да ускорим действията, а действията за ускоряване на този процес не са свързани с анализа", добави още Атанас Пеканов.