София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Атанас Пеканов: Изготвянето на анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната

"По този анализ в момента не се работи"


"Изготвянето на анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната".

Това заяви служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов в отговор на въпрос на народния представител от "Възраждане" Цончо Ганев относно ползите и вредите от въвеждането на еврото в България.

"По този анализ в момента не се работи. Решението за такъв анализ е взето от предишен състав на Координационния съвет. В момента текущият състав на Координационния съвет, в който участвам и аз, се е съсредоточил върху други действия, които са задължителни за изпълнение за влизане на страната в еврозоната. Изготвянето на такъв анализ не е задължително за влизането на страната в еврозоната, защото парламента ни даде такъв мандат - с решението си от 27 октомври - да ускорим действията, а действията за ускоряване на този процес не са свързани с анализа", добави още Атанас Пеканов.