София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Атанасова: Борисов не е сметкаджия по отношение на политическото си оцеляване

"Отговорност е да стоиш на власт в момента"
6 мПолитика 882 Боряна Райчева

Не е важно да се следват тезите на управляващите. Трябва да се мобилизираме като общество. Няма значение кой управлява. Изборите ще дойдат през март. Ако загубим болшинството от лекарите и учителите. Това са стълбовете за едно общество. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с мерките за справяне с кризата, причинена от коронавирус. 

Атанасова е категорична, че премиерът Бойко Борисов не се притеснява да подаде оставка, но не го прави, защото оставането му е въпрос на отговорност. 

Какво означава страх? В една такава ситуация има ли някой, който да не се страхува. Какво означава страх за политическа кариера. За Борисов властта не е самоцел. Той два пъти подава оставка., коментира депутатът от ГЕРБ.  Хората го избират. Борисов не е сметкаджия по отношение на политическото си оцеляване. Отговорност е да стоиш на власт в момента. Да се коментира политическо оцеляване е тотално неприемливо. Много е лесно да даваш оценки от студията. Да  не носиш никаква отговорност, допълни Атанасова.