София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

АВИАЦИЯТА У НАС: Защо през 2019 г. скриха срещата между Росен Желязков и Патрик Ки? (ВИДЕО)

Информационно обслужване цифровизира Гражданска въздухоплавателна администрация
2 мЕвроком 446

В предаването "Балотаж" обърнаха внимание на среща от 2 юли 2019 в Министерство на транспорта, технологиите и съобщенията (МТИТС) между Министъра на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязков и г-н Патрик Ки, изпълнителен директор на Европейската Агенция за авиационна безопасност на ЕС (EASA). По думите на адв. Мария Мусорлиева е направено всичко възможно тази среща да бъде скрита от обществеността.

Патрик Ки е обезпокоен, че при такива невероятни специалисти в България, Европейската комисия иска от него да включи точка, в която да се обсъди включване на България в забранителния списък на въздушните превозвачи. Ки подчертава, че е необходимо отделяне на Гражданска въздухоплавателна администрация (ГД ГВА) от структурата на МТИТС и самофинансиране на ГД ГВА не от държавния бюджет, а от изпълняващи дейности.

Оказва се, че Информационно обслужване АД, фирмата, която брои бюлетини на изборите, не просто "цифровизира" ГД ГВА, а през нея минават финансови потоци от изпълняващите дейности на ГД ГВА. Пилоти-авиатори са обезпокоени от странното участие на ИО АД в работата на ГД ГВА.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!