София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

БДЖ ПУСНА В ПРОДАЖБА БИЛЕТИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Предварителната продажба на билети ще се извършва на всички железопътни гари
7 годиниОбщество 28 Боряна Райчева

Български държавни железници пуснаха в продажба билети за всички бързи влакове по празниците. Целта на предварителната продажба е да се осигури удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по преме на Коледните и Новогодишните празници.
Обичайният срок за предварителна продажба на билети е 5 дни преди пътуване, но националният жлезопътен превозвач удължава срока, в случаите на предстоящи дълги празнични периоди, тъй като тогава хората предприемат най-много пътувания.
Така гражданите могат да планират своите пътувания и да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 27 дни преди самото пътуване. Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 10-и декември до 5-и януари 2015 г.
За празничните дни ще бъдат осигурени и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.
От БДЖ напомнят, че за определени влакове могат да се закупят онлайн билети, а заплащането става по електронен път с кредитна или дебитна карта. Билетът се получава на електронната поща на клиента, след което трябва да се разпечата на хартиен носител.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!