София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Бивш здравен министър: След големия им успех с COVID, математиците ще поставят и диагнози

Коментар на Стефан Константинов
4 мЕвроком 5909

Ей, до къде го докарахме...Влизам в операционната, първо се оглеждам...още няма математик. Значи мога да оперирам. Ама няма да е за дълго, да знаете. Математиците настъпват. След големия им успех с корона вируса въпрос на време е да ги видим да поставят диагнози, изписват лекарства, оперират. Моите изчисления са, че това ще стане някъде между деветата и десетата вълна, което ще е в сряда. Коя сряда? Е , това не мога да кажа – зависи от спазването на противоепидемичните мерки.

Коментар на Стефан Константинов

В периода 2005-2008 г. е секретар на Районната колегия на Българския лекарски съюз. От 2008 до 2009 г. е председател на Районна колегия на Български лекарски съюз, а от 2009 до 2010 г. е заместник-председател на Управителния съвет на БЛС. На 6 октомври 2010 г. е назначен за министър на здравеопазването на мястото на подалата оставка проф. Анна-Мария Борисова.

На 13 март 2012 г. подава оставка от поста министър на здравеопазването пред министър-председателя Бойко Борисов, приемането и е оповестено на 15 март 2012 г. До оставката се стига след серия медийни атаки относно цените на лекарствата и задълбочаващ се конфликт с представители на управляващата партия (ГЕРБ) в Народното събрание относно ключови въпроси по отношение на реформите в здравеопазването.

Според Министерството на здравеопазването и публикуваното заявление за оставка от страна на д-р Стефан Константинов причината за напускане е липсата на подкрепа от страна на управляващата партия и възпрепятстване осъществяването на реформите, които биха довели до подобряване на здравеопазването.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!