София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

БНТ пуска телевизионни уроци за учениците в 7 клас

Те ще бъдат всеки делничен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа

БНТ пуска телевизионни уроци за учениците в 7 клас

Те ще бъдат всеки делничен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа

18 дниОбразование 525 Ивана Иванова


Министерството на образованието и Българската национална телевизия излъчват телевизионни уроци заради мерките, които са предприети във връзка с разпространението на коронавируса. Инициативата е подкрепена от издателство "Просвета", което предоставя електронни образователни ресурси за безвъзмездно ползване заради извънредното положение.

Всеки делничен ден от 9.15 до 12 часа и от 13 до 16 часа по БНТ 2 и БНТ 4 ще бъдат излъчвани видеоуроци и образователни клипове за различните класове и възрасти, съобщиха от обществената телевизия.

Първите уроци са по български език и литература (БЕЛ) и математика за учениците в 7 клас. 

В реализирането на инициативата ще се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията си заради обявените извънредни мерки.

От вчера има дистанционно обучение в близо 90% от училищата. Училищата са затворени поне до 29 март, след като в петък правителството обяви извънредно положение в опит да се избегне разпространението на COVID-19. Учениците в цялата страна не са имали занимания от 5-ти март - тогава беше обявена грипна ваканция заради сезонния грип Б.