София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Бойко Ноев: Цацаров е предупреждавал хора да не разговарят с мен, защото съм подслушван

Според бившия министър на отбраната силовият апарат на държавата изпълнява лични поръчки.
28 сПолитика 982

ДАНС е правил анализ на участията на бившия министър на отбраната Бойко Ноев в телевизионни предавания. Това заяви самият той в ефира на БиТиВи.

За това той разбрал, след като с него се свързал служител на ДАНС преди месец-два, който му предал документ, в който се анализира „негов разговор с Хекимян“.

„Защо ДАНС прави медиен мониторинг на участията ми?“, попита Ноев.

Той допълни, че ще отправи официално запитване към новия председател на ДАНС и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

„Бях потресен от това, което чета, там имаше и фалшиви неща. Това поставя принципния въпрос за кого работят службите в България“, каза Ноев, според когото силовият апарат на държавата изпълнява лични поръчки.

„Аз разполагам с това, което видях. В миналото съм имал случай, когато член на правителството на Бойко Борисов ми е казвал, че Цацаров, когато е бил главен прокурор, му е препоръчал да не разговаря с мен, защото телефона ми се подслушва“, заяви бившият министър на отбраната.

Според него ДАНС трябва да се "преучреди" и 40% от настоящия състав не трябва да се назначава в новата служба.

По неговите думи сега "не тече овладяване на службите, а възстановяване на държавността" и Димитър Георгиев е можел да напусне поста си като председател на ДАНС с повече достойнство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!