София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Бойко Рашков: С промените в МВР се цели връщане на модела на управление на ГЕРБ

Вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция “ е бил уволнен

3 сПолитика 688 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

С промените в МВР се цели връщане на модела на управление на ГЕРБ. Това мнение изрази бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на "БТВ". 

"Това беше екипът (на ГД "Национална полиция" - б.р.), който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на Националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", коментира Рашков. 

Вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция “ е бил уволнен.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и случай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае.

"Той е живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плаща ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", допълни бившият вътрешен министър.