София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Британското посолство ще обучава български полицаи на чувствителност към "ЛГБТ тематиката"

Това написа посолството в официалната си страница във фейсбук

1 мПолитика 1003 Адриан Асенов

Британското посолство публикува във официалната си фейсбук страница инициатива за обучение на българските полицаи за отношение към ЛГБТ тематиката:
"Британското посолство има удоволствието да открие старта на обучението за повишаване на чувствителността на българските полицейски служители към ЛГБТ тематиката, организирана от Deystvie за втора година. Бихме искали да изкажем благодарност на всички български полицейски служители, на Министерството на вътрешните работи и на Академията на МВР за участието и подкрепата им в подпомагането на това обучение.
Бихме искали също така да изкажем специална благодарност на полицейските служители от Обединеното кралство Бий Бейли и Питър Ригби, които споделиха своя опит и знания по време на обучението. Техният принос е безценен за успеха на тази инициатива.
В британското посолство сме твърдо убедени, че доверието в полицията е от съществено значение за всички хора. Изключително важно е всеки човек да живее с увереността, че ще бъде изслушан от полицейските сили, че проблемите им ще бъдат взети на сериозно и изслушани, особено когато става въпрос за докладване на престъпления от омраза.
Ще продължим да работим за създаването на по-приобщаващо общество за всички. Още веднъж поздравяваме ЛГБТ Действие и всички, участвали в успешното начало на тази обучителна програма."