София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

БСП регистрира за изборите в Стара Загора различна листа от тази през април

В общо 7 града коалицията "БСП за България" смени своите водачи
9 мПолитика 116 Антоанета Начева

Коалицията "БСП за България" регистрира в Стара Загора листата си за предстоящите парламентарни избори. Кандидатите са по-различни от тези, които бяха в листата за изборите на 4 април, когато левицата спечели 2 депутатски места в региона.

Стара Загора е един от седемте избирателни райони в страната, в които "БСП за България" смени
водачите си. Вместо Георги Гьоков, депутат в последните четири парламента, сега водач е новият коалиционен партньор Георги Кадиев, лидер на партия "Нормална държава". Гьоков остава на второ място, а преди на това второ място беше бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който пък сега води листата на коалицията в Пазарджик.

Трети остава Пламен Караджов от Казанлък. В предишната листа 4-и пък беше бившият изпълнителен директор на мини "Марица изток" и зам.-министър на икономиката и енергетиката Йордан Димов. Сега той не фигурира в листата, като вместо него четвърти е ветеринарният лекар от Стара Загора Неделчо Маринов, който на предния вот беше пети. На негово място сега е представител на гражданската квота - д-р Иван Колев, хирург от Казанлък., а преди това беше 9-и.,

Шестият от листата за изборите на 4 април - адв. Сашко Лозанов, сега е чак на 16-то място, а седмият - професорът по физиология на животните и човека в Тракийскя университет Иван Върляков не е включен сред кандидатите. Вместо тях шести сега е Георги Василев от Раднево, ръководител на отдел "Инвестиции" в ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД - преди 19-и, а седми е Владимир Грамовски, търговски представител в частна фрма, който преди беше 17-и в листата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!