София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Частични местни избори и в Хасково

Вотът се провежда за избор на общински съветници

2 дниОбщество 44 Катерина Найденова

В 7ч. беше дадено началото на частичните местни избори в община Хасково. Вотът се провежда за избор на членове на местния парламент. До него се стига, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година.

Право да гласуват на частичните местни избори имат 77 049 избиратели. За участие в изборите са регистрирани 15 партии и коалиции. От тях една е местна коалиция. Общо 337 са кандидатите за общински съветници, които се борят за 41 места в местния парламент. 152 са сформираните секционни комисии. Две са подвижни, а една е открита в многопрофилната болница в областния град. 145 са машините за гласуване в днешния изборен ден.

Изборният ден е започнал нормално, съобщи председателят на ОИК-Хасково Добромир Якимов.

Изборният ден ще продължи до 20 ч. В случай на струпване на избиратели пред дадена секция, вотът в нея може да бъде удължен с час, но не по-късно от 21ч.. 

Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на изборите за общински съветници в Хасково. До приключването на изборния ден на публични места и в районите на секциите ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи.

Понеделник е обявен за неучебен ден в Хасково заради провеждането на частичния вот.