София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Човек на арх. Игнатов придобил десетки имоти като общински служител

Крил се зад фирми и придобил значителни материални облаги в Общината

Човек на арх. Игнатов придобил десетки имоти като общински служител

Крил се зад фирми и придобил значителни материални облаги в Общината

7 месецаОбщество 22 Боряна Райчева


Борислав Милчев, част от листата за общински съветници на Демократична България, и един от основните консултанти на арх. Борислав Игнатов, е придобил десетки скъпи имоти, докато е бил на служба. Това стана ясно от разследване на сайта BIG5.

Милчев се представя като независим юридически консултант, но удобно премълчава факта, че като част от екипа на Столична община дълги години е подписвал стотици документи, които сега критикува.

До ноември 2016 г. той е началник на отдел „Правен“ към направление „Архитектура и градоустройство“ в Столична община. Специалистът придоби известност със становището си по казуса „Златен век“ на фирма „Артекс“, с което публично застана против тълкуването на закона от редица видни прависти.

Интересен факт е, че г-н Милчев притежава два апартамента, закупени от фирмата „Артекс“, през 2008 г. и 2015 г., единият от които се намира в сграда на прочутата улица „Латинка номер 7“ в жк Изток. Апартаментите са закупени посредством подставената му фирма „Невон АД“, в която участва и майка му.

В периода 2005 – 2016 г. фирмата му придобива над 40 имота. Заедно с Таня Дикова, съпруга на брата на арх. Петър Диков, който е главен архитект на София и с когото Милчев работи над 10 години, фирмата му притежава над 17 дка в района на Княжево. Фирмата притежава и имот в курорта “Св. Константин и Елена” край гр. Варна.

Докато е бил общински служител, Милчев е имал личен шофьор, чиято заплата вероятно е идвала от общинското му възнаграждение.

Известно е, че фирмата на Милчев “Невон” АД участва в други 10 фирми, чрез които Милчев заобикаля закона години наред.

В качеството си на общински служител господин Милчев е натрупал значителни материални облаги. Остава отворен въпросът как един „архитект на промяната“, както често е представян Борислав Игнатов, ще бори корупцията с такива хора в екипа си.