София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Д-р Маджаров: Никой няма право да иска пари от пациентите за ваксинационен сертификат

"Държавата е длъжна да осигури всички документи и сертификати да бъдат безплатни"
17 сЗдраве 350 Мирослав Митков

В условията на епидемия и извънредно положение държавата е длъжна да осигури всички документи и сертификати да бъдат безплатни и тя го направи. Ние поясняваме, че за имунизацията и сертификата е платила държавата. В периода на извънредното положение, когато държавата покрива тези разходи, никой няма право да взима пари. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС по BTV.

„Винаги е по-добре да се вслушваме в това, което казва щаба, а не във всеки, който излезе по телевизията“, каза д-р Маджаров по темата за разхлабването на мерките. Според него единственият континент, който не можа да се справи с пандемията е Европа.

„Стига сме говорили за лекарите и здравната система. Проблемът е в здравето на хората. Здравната система работи, но от цялата тази вълна хората са тези, които ще останат с увредено здраве“, каза той относно състоянието на здравната система.

Като добри примери за справяне на кризата д-р Маджаров посочи Китай, Виетнам, Сингапур и Нова Зеландия. Той критикува политиката на здравната каса, която признава разходи по лечението от коронавирус само на човек, който има PCR тест.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!