София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Симидчиев: В парламента ще сформираме план с ясни цели за борбата срещу COVID

По думите му в областта на здравеопазването трябва да се работи в консенсус
3 мЗдраве 359

Ваксинацията е много близък процес до мен. Но за да няма объркване, трябва да има ясни правила разписани, които да задължават политиците да спазват противоепидемичните мерки. Ще сформираме план, при който да имаме ясни и дефинирани цели. Ако ние трябва да мислим за пандемичния процес като цяло, основен мотив не е самата заразност, а че инфекцията предизвиква увеличаване на смъртността. Ако видим дали кризата се управлява ефективно, основен параметър трябва да е смъртността. Това каза председателят на здравната комисия в НС депутатът от ДБ д-р Александър Симидчиев на пресконференция.

"Законодателните промени, които предлагаме е да се въведе план, в който за всички случаи да има ясно дефинирани критерии. Така например ресторантьорите, ако знаят при какви числа ще бъдат затворени, ще спомогнат тези числа да не се достигат", каза още той.

"В областта на здравеопазването трябва да се работи в консенсус. Искрено се надявам цялата здравна комисия в НС да работи в консенсус. Приоритетно трябва да се справим с тази пандемия преди всичко останало", обясни д-р Симидчиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!