София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Делегация на Европарламента пристига на двудневно посещение в България

Заради проблемите със свободата на медиите и корупцията

Делегация от евродепутати и експерти от Европарламента пристига днес в България на двудневна визита, за да проучи на място ситуацията с върховенството на закона. Тя ще се състои от общо 23-ма души. В нея влизат 7 евродепутати – по един от всяка политическа група в ЕП.

Социалистите ще бъдат представени от Елена Йончева. Всички са членове от Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента. Останалите 16 души са експерти също от Европейския парламент.

Ръководител на делегацията ще бъде София ин 'т Велд от "Обнови Европа", която е и председател на Мониторинговата група. Предвидени са срещи с президента Румен Радев, премиера Стефан Янев, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков, на правосъдието Янаки Стоилов, на културата Велислав Минеков, вицепремиера за еврофондовете Атанас Пеканов, главния прокурор Иван Гешев, омбудсмана Диана Ковачева и депутати от последното НС. Групата ще се срещне и с представители на неправителствени организации.

Специално внимание ще бъде отделено на свободата на медиите и корупцията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!