София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Демерджиев: Калин Стоянов да подаде оставка, обувките на вътрешен министър не са за него

"Спрях да говоря със Стоянов, когато ми говореше едно, а правеше друго''

19 сПолитика 335 Марияна Стойчева

,,Виждам, че се разплитат някои сценарии. Чак след като му се поиска оставката, министърът Калин Стоянов започна да говори за погром и благодарение на усилията, очевидно и неговите, бил предотвратен този погром. Очевидно е, когато в такава ситуация си на кино, означава, че нямаш никаква представа за отговорността, която носиш като министър''. Това обяви бившият вътрешен министър в служебното правителство Иван Демерджиев

"ПП-ДБ с действията си позволиха някой друг да си направи изборите, дали са ГЕРБ или ДПС, нека да кажат тези, които са създавали правителството", добави Демерджиев. 

Демерджиев допълни, че Калин Стоянов трябва да си подаде оставката и да понесе политическата отговорност за това, което става пет месеца.

,,Но по-големият въпрос е имали в това правителство пилот. Видяхме с каква страст Пеевски и Борисов защитиха вътрешния министър и пренесоха проблема върху министъра на спорта. Стоянов подцени обстановката. Ако си беше свършил добре работата, той нямаше да е на кино", продължи Демерджиев. 

"За този министър да е на кино е по-важно от това да бъде в МС, да бъде на терен при хората, очевидно има други цели", смята предшественикът му. 

Демерджиев критикува и Денков с това, че той няма правомощията и силите да влиее.

,,Видяхме го с министъра на електронното управление, видяхме го и с вътрешния министър, колко ли още министри ще се осветят. Ще бъдем свидетели на още подобни скандали. Денков нямало да подаде оставка'', допълни той.

"За съжаление, кадрите ни върнаха в 2020-а", смята Демерджиев. Според него обувките на вътрешен министър не били за Калин Стоянов.

"Спрях да говоря с него, когато ми говореше едно, а правеше друго. Нямам какво да си говоря с човек, който не е последователен и не може да взима решения" заключи Демерджев.

Снимка: БГНЕС