София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Денков: Бюджетът и пандемията са двете неща, с които МОН ще се захване, без да губи време

Той уточни, че решението как ще се процедира при нова ковид вълна е на здравното министерство
19 сОбразование 347 Николай Парашкевов

"Бюджетът и пандемията са двете неща, с които МОН ще се захване веднага, без да губи време", това каза пред журналисти просветният министър Николай Денков.

Той допълни, че не трябва запазването на здравето да е за сметка на образованието и призова за съвместна работа между МОН и Министерството на здравеопазването.

Денков уточни, още, че решенията как ще се действа в училищата при евентуална нова вълна са на здравното министерство.

Самият той ще участва в разговорите и ще даде мнение по въпроса.

По думите му най-големият проблем пред системата към днешна дата е, че не е ясно какво ще се случи през месец февруари при нова вълна на коронавируса.

„Ние трябва да имаме ясен план, който не е готов в момента, при който училищата или да не бъдат затваряни, или ако са затворени, да е за кратко време и с ясен план как ще се излезе от локдауна“, заяви Николай Денков.

По повод това, че учениците ще се връщат присъствено в клас при 30% съгласие на родителите за тестване той заяви, че целта да се направи това е, за да се върнат повече деца към присъствено обучение.

„Свалихме процента, защото имаме доста сигнали за паралелки, които са близо до 50%, но не успяват да ги съберат“, поясни просветният министър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!