София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Десислава Иванчева: Иван Гешев не е сигнализирал за сделките на баща си

Прикриването подлежи на наказание

Десислава Иванчева: Иван Гешев не е сигнализирал за сделките на баща си

Прикриването подлежи на наказание

1 годинаПравосъдие 6 Боряна Райчева


В студиото на "Честно казано" по телевизия "Евроком" временно отстранената от длъжност кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Боряна Петрова, които бяха пуснати под домашен арест, коментираха документите по сделката с държавната фирма "Софиятакси", чрез която бащата на зам.-главния прокурор Иван Гешев се е сдобил с имоти на безценица. 

Иванчева и Петрова смятат, че обратът в тяхното дело, който настъпи, след като основнияат свидетел Петко Дюлгеров промени показанията си, хо-скоро може да има "обратен ефект" и да доведе до "още оставки". 

"Ако докажем, че това е нагласено с цел набеждаване, ще трябва да се подадат още оставки", заяви Десислава Иванчева.

И добави, че "всички са опорочени, било с апартаменти, било с родители, визирам бащата на Гешев, ще бъдат заведени много дела в Европа".

По думите на Боряна Петрова схемата с продажбите на имоти на държавната фирма, закупени за жълти стотинки от бащата на Иван Гешев, "хвърля сянка и върху сина".

"Той е трябвало да сигнализира органите за разследване, а не да се прави на разсеян, което е прикриване на ощетяването на държавата с милиони", посочи Иванчева, а Петрова уточни, че "по стария закон има възможност сделката да бъде обявена за нищожна и имотите да бъсат върнати на държавата". 

Двете временно отстранени от длъжност кметици на "Младост" разкриха още, че "втората сделка на баща му е с имот във Владая, който той после дарява на сина си" и по този начин и зам.-главният прокурор се облаагодетелства".

Петрова заяви, ме сделката а била осъществена при цена 2 лв. на квадратен метър. 

"Трудно се стига до тази информация, но ние сме патриоти. Трябва да се създадат механизми недосегаеми в България", убедена е Иванчева.