София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

“Джи Пи Груп” дава 220 млн. долара за строеж на комплекс на остров Сейнт Лусия

Григор Здравков в “Евродикоф” с разследване по темата
7 месецаРазвлечение 1566

Пере ли пари известната фирма “Джи пи Груп”, която нашумя с неуспешния ремонт на улица “Граф Игнатиев” в София и за която премиерът Борисов заяви пред журналисти, че повече няма да участва в нито една обществена поръчка в страната? Отговорът на този въпрос търси в разследването си по темата Григор Здравков от Легия “Антимафия”.
 
В самата инвестиция няма нищо лошо, коментира пред Сашо Диков експертът, притеснение обаче буди фактът, че този комплекс не е показан на интернет страницата на компанията. Освен това се оказва, че сумата от 220 милиона долара не декларирана и по банков път.
 
Във връзка с всичко това и като се има предвид, че ⅔ от всичко поръчки на “Джи Пи Груп” са държавни - строеж на магистрали, метростанции и улици и че преди години фирмата е била разследвана именно за пране на пари, Здравков попита дали в конкретния случай не би могло да се предположи подобна схема.
 
Гостът допълни, че според него  нито сегашният, нито бъдещият Главен прокурор ще поискат да направят проверка на тази сделка.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!