София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Доц. Мангъров: Лекарският съюз не обели дума, когато НОЩ говореше за чували и трупове

Коментар за ЕВРОКОМ
пропускане
13 мЗдраве 3690 Ивана Иванова

Моите думи не са всяване на паника, никога не съм всявал паника, това се вижда от двугодишния опит, който имаме с цялата епидемична обстановка. Твърдението за всяване на паника от БЛС се основата на тоталното неразбиране на колегите от БЛС, особено от тези, които са в ръководството, на същността на ваксините и техните нежелани реакции. Имаме определен брой хора, които са ваксинирани и са починали. Имаме две хипотези - тези хора са ваксинирани и са починали, защото при тях ваксината не работи. Тук става дума, че за част от случаите ваксините не работят, което много сериозна нежелана реакция. Имаме и втора хипотеза - Имаме хора, които са ваксинирани и са починали. Можем да допуснем, тъй като ваксините са в третата фаза на клиничното си проучване, че са починали, защото са ваксинирани, т.е. от самата ваксина. Има хора със същите характеристики и със същото заболяване, които не са починали. Това коментира инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред ЕВРОКОМ.

"Това са две неща, които трябва да се уточнят преди да се говори за масово и силото налагане на ваксинацията срещу ковид-19. За съжаление БЛС не взема никакво отношение по темата и повтаря папагалски неща, които чува отвън", каза още той.

На въпрос какво ще отговори относно статистиката на Министерството на здравеопазването, че досега няма нито един доказан случай на смъртност заради ваксина срещу ковид-19 Мангъров отговори: "Да, ние сме остров на спокойствието, както сме остров на спокойствието по отношение на корупцията. В Ввропейската медицинска агенция е публикуван доклад от 1800 страници, в които са събрани нежеланите случаи от целия Европейски съюз. Ние тук сме остров на спокойствието, това не може да е истина".

"Аз никога не съм казвал на хората да не се ваксинират. Всеки, който иска да се ваксинира може и трябва, и нека да се ваксинира. Тези ваксини, които така или иначе са в клинично изпитване е, че се налагат за масово прилагане. Нашата страна се опитва да замита проблемите под килима. Лекарският съюз не обели и дума, когато от Националния оперативен щаб говориха за чували, трупове, за майки, които натъпкват своите деца в препълнените хладилници, което си беше чиста проба налагане на страх, а сега си отваря устата за нещо, което не разбира, защото те действително не разбират ваксините", каза още инфекционистът.

Софийската районна прокуратура (СРП) се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на "НОВА", в което заедно с д-р Александър Симидчиев дебатираха върху нуждата от ваксинация срещу Covid-19. Тогава Мангъров заяви, че "564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Проверката на прокуратурата следва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника с фалшива информация. Това е заявил говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщава "СЕГА".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!