София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Еманюел Макрон e в стабилно състояние

Френският президент боледува от COVID-19
40 сЕвроком 421

Френският президент Еманюел Макрон продължава да работи, въпреки че е заразен с коронавирус, състоянието му е стабилно. Това беше съобщено от президентската администрация, цитирана от TACC.

"Състоянието на президента на републиката е по-стабилно в сравнение с това, което беше в петък. Той има същите симптоми (умора, кашлица, болки в тялото), които по никакъв начин не му пречат да изпълнява функциите си. Клиничните и параклиничните прегледи се извършват редовно от президентската медицинска служба. Резултатите им са обнадеждаващи", казаха от Елисейския дворец.

В четвъртък пресслужбата на френския президент съобщи, че на Макрон е направен тест за коронавирус, като резултатът му е положителен. Президентската администрация заяви, че френският лидер ще продължи да работи дистанционно. Той се изолира в своята провинциална резиденция, разположена на територията на дворцово-парковия комплекс „Версай“. В петък държавният глава публикува видео, в което уверява, че се чувства нормално, но работи по-бавно. Тогава имаше съобщения, че има висока температура.