София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Фандъкова: Направихме някои грешки на "Граф Игнатиев"

Според столичния кмет обаче този ремонт е бил наложителен
пропускане

Фандъкова: Направихме някои грешки на "Граф Игнатиев"

Според столичния кмет обаче този ремонт е бил наложителен

8 месецаПолитика 47 Боряна Райчева


"Направих някои грешки при ремонта на улица "Граф Игнатив", като основоната беше съвразана с това, че се предоверих на фирамата изпълнител по отношение на срокоеве на завършване на проекта.", призна перд "Нова телевизия", кметът на столицата Йорданка Фандъкова, коментирайки реконструкцията на централната софийска улица.
 
По думите и изпълнителят е дал два пъти по-кратък срок за изпълнение от предвидения в договра, като от общината го обявили пред обществеността, което по-късно довело до порбелми. Оказало се, че съкратените срокове няма как да бъдат спазени, тъй като инфраструктурата, която се сменяла, била на повече от 100 години.  
 
Въпреки проблемите около ремонта и последвалите ремонти на ремонтите на "Граф Игнатиев", Фандъкова беше категорична, че сега улицата изглежада по-добре, отколкото преди реконструкцията.
 
Настоящият кмет на столицата обясни, че освен грешките обаче през изминалите четири години аз най-големия град в страната били настъпили и множество положителни промени под нейно ръководство.
 
Тя обясни още, че до няколко седмици ще започне разширението на Южната дъга от АМ „Тракия” до квартал „Младост”. Продължавало и изграждането на метрото. „То намалява трафика с 20% в районите, през които преминава”, каза столичният кмет.
 
На въпрос чия подкрепа ще търси при евентуален балотаж на предстоящия местен вот, Фандъкова заяви, че ще разчита на „всички хора, които искат промяната да продължи с още по-ускорени темпове”.