София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

ФСБ на Русия излезе с версия за забранените полети над "двореца на Путин"

Обвиниха и НАТО
8 сПолитика 268 Мирослав Митков

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия поясни, че зона, забранена за полети, в района на нос Идокопас в района на Геленджик в Краснодарския край е била създадена със заповед на Министерството на транспорта от 24 юли 2020 г. в интерес на пограничната сигурност. Това съобщи руското издание РБК, позовавайки се на специалната служба.

От ФСБ са уверили, че причината била засилената разузнавателна активност на няколко съседни държави, включително страни членки на НАТО, на територията, където се намира пограничният пост на граничната администрация на ФСБ в Краснодарския край. От ведомството са съобщили, че административният комплекс на заставата работи от октомври миналата година.

От ФСБ също така са отбелязали, че отрядът защитава участък от държавната граница на Руската федерация, осигурява икономическите и други законни интереси на страната, контролира защитата на водите и биологичните ресурси и спазването от страна на физически и юридически лица на правилата на режим на държавната граница и пограничния контрол.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!