София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Георги Вълчев: Основният момент в създаването на Българската национална доктрина е търсенето на единение

"Интересното е, че обикновено партийните програми са повече идеологочески обвързани, отколкото да отразяват в цялост интересите ан обществото ни, на страната ни и нейното развитие"
49 сПолитика 332 Боян Марков

"Интересното е, че обикновено партийните програми са повече идеологочески обвързани, отколкото да отразяват в цялост интересите ан обществото ни, на страната ни и нейното развитие".

Това заяви в ефира на "Делници" Георги Вълчев - директор на Института за развитие на гражданското общество в България към Българската академия на науките и изкуствата.

"Винаги са свързани с конкретните виждания от конкретната част на политическия спектър. Тогава вече се самоопределят", допълни още той.

"Едните викат "Ние сме вляво", другите викат "Ние сме вдясно", пък третите викат "Ние сме някъде по средата"", сподели още Вълчев.

"Всъщност основният момент в създаването на Българската национална доктрина е търсенето на единението и устойчивите принципи за изграждане на ефективно развитие на обществото ни като цяло", завърши Георги Вълчев.