София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Горски инспектор от Габрово на съд за подкуп и престъпления по служба

Срещу горския служител е повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура

Горски инспектор от Габрово е предаден на съд за подкуп и престъпления по служба. Той се е облагодетелствал с над 4 000 лева, твърди обвинението. Предстои насрочване на делото, предава БНР.

Срещу горския служител е повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура в Габрово за това, че е приемал подкупи от физически лица и фирми, занимаващи се с дърводобив, за да не им съставя актове за нарушения. Главният специалист се водил на работа към регионалната дирекция по горите във Велико Търново, но ангажиментите му били на територията на Габровска област.

Според обвинението престъпната му дейност датира от 2016 година и е продължила до октомври 2019 г., когато е задържан. Той е обвинен и за това, че не е извършвал проверки на дейността на определени дружества и им съобщавал за предстоящи инспекции на длъжностни лица.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!