София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Готви се голям антиправителствен протест в неделя

Организаторите съобщиха, че се очаква голямо присъствие на хора не само от София
8 сОбщество 467 Мирослав Митков

Голям протест срещу правителството се готви за тази неделя. в София. Организатори са протестиращите от миналата година от “Протести 20-21” и “Системата ни убива”, но събитието ще бъде подкрепено и от хора, загубили бизнесите си, работата и доходите си в резултат на продължаващата вече година здравна криза.

Организаторите съобщиха, че се очаква голямо присъствие на хора не само от София, но и от цялата страна. Протестът щял да бъде подкрепен и от недоволни от управлението от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Враца, Благоевград, и много други градове. Повечето от тях не са протестирали от миналата година, но развоя на здравната криза, който вече придоби тежки икономически очертания, явно ще изкарва все повече недоволни хора по улиците, добавят организаторите.

Собственик на верига от ресторанти, който пожела да остане анонимен, заяви, че тази неделя всичките му служители ще бъдат на протест. По думите му някои негови колеги се държали като саботьори на ресторантьорския бизнес и вместо да се солидаризират с недоволството му, те го карали да се чувства като много гладен и беден глупак. Затова призовал всичките си служители да отидат и да кажат “стоп” на това безумие с отварянето и затварянето, което буквално го съсипало.

“Нещата са такива, просто фалираме, за нас е страшно”, заключи ресторантьорът.

На протеста ще бъдат и работещите в нощните клубове, както и от хазартният бизнес.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!