София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Грузинският парламент възобнови работата си със сила

След разпръскването на демонстрантите

Грузинският парламент възобнови работата си със сила

След разпръскването на демонстрантите

6 месецаПолитика 23 Боряна Райчева


Парламентът на Грузия възобнови работата си след разпръскването на демонстранти, блокиращи сградата на законодателния орган, информираха местни медии.

Подразделение на специални сили използва сълзотворен газ, зa да отблъсне демонстрантите в Тбилиси на авеню Руставели пред грузинския парламент.

Според информацията командосите пускали газ няколко пъти, след което временно спряли да го правят. Най-вече разпръскването на демонстрантите е водно оръдие. На места има сблъсъци между протестиращите и силите за сигурност.

Специалните сили са успели да изтласкат демонстрантите от един от аварийните входове в сградата на парламента, съобщава "Рустави 2". Според канала при няколко протестиращи са загубили съзнание при сблъсъците.

Привържениците на опозиционните партии блокираха входа в грузинския парламент от вечерта на 17 ноември. Протестиращите поискаха да бъдат свикани предсрочни избори и внесени изменения в законодателството, които да гарантират провеждането им според пропорционалната система.

На 18 ноември Министерството на вътрешните работи на републиката излезе с изявление, в което описва блокирането на парламента като незаконни действия и призова протестиращите да се разпръснат. Те обаче отказаха, твърдейки, че са мирни демонстранти.