София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Илхан Андай: Най-потърпевши от американските санкции ще бъдат ДПС, а не ГЕРБ

„За Доган най-важното е изборната аритметика", смята журналистът
13 сПолитика 1402 Мирослав Митков

Случва се посещение на пожар заради изненадващите за мнозина санкции на САЩ. Тези санкции вкараха и ДПС в динамиката на политическите процеси. Това наложи Мустафа Карадайъ и ДПС да отидат в Турция. Основна роля играе турският посланик. Това заяви журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай.

Най-потърпевш от санкциите ще бъде не ГЕРБ, а ДПС, ако не вземе мерки според журналиста. „От много отдавна управляващите в Анкара не искат да изпускат диалога с етническите турци в България“.

В момента има много активисти на ДПС в Турция работят за откриване на секции. Андай заяви, че голяма част от електората на ДПС вече не е социално слаб и не разчита на партията.

„За Доган най-важното е изборната аритметика. Той е с достатъчно много информация, за да анализира, че ударът срещу Пеевски и ДПС ще инкасира загуби в България. В Западна Европа хората оцеляват без ДПС. Изселниците обаче виждат като най-близък субект ДПС. Търси се как партията да остане значима в парламента, а не да бъде просто представител на етническите Турци“, коментира той.

ДОСТ е била създадена изцяло от партията на Ердоган, категоричен беше журналиста.  „Карадайъ може да е полезен на АКП да завладее ДПС отвътре“. Ердоган има близко срочни стратегии: „Той вижда Даниел Митов като премиер, а Карадайъ като вицепремиер. Това ще вдигне рейтинга и на патриотите“.

По думите му електоралната машина на АКП ще помага на ДПС да влезе във властта.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!