София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йорданка Фандъкова откри кампанията си за кмет на София

Извеждат като приоритет работата в кварталите, подобряване на околната среда

15:12 ч. 29.09.2019 г.Избори 2019 21

Йорданка Фандъкова откри кампанията си за кмет на София. Те представи основните приоритети и проекти, залегнали в проекта за управленската програма на ГЕРБ за развитие на София.

Тя обяви, че днес за нея започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за столицата. А тези избори били важни, защото на тях се решавали две важни неща.

„Първото, как София ще продължи да се променя – дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж. Второто, с каква цел София ще се развива – знам, че сега София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие. Работихме така, че в следващата година-две пред града ни стои голямата възможност да привлечем стратегически инвеститор във високотехнологичното производство. Това означава ускорено икономическо развитие, добри доходи и високо качество на живот”, коментира тя.

"Извеждам като приоритет в работата кварталите. Това означава квартални улици, тротоари, осветление. Често ме питат защо едва сега? Защото първо трябваше да направим, ремонтираме и изградим големите улици и булеварди. Следващата задача - системата за довеждащ транспорт. Защо сега? Защото първо трябва да модернизираме градския транспорт. Предлагам цялостна програма за изграждане на буферни паркинги на спирките на метрото, както такива и в кварталите. Трябва да намалим транзитния трафик през града, а това означава да завършим вътрешните рингове и околовръстния път. Метрото - много се въпреки всички, които искат да го омаловажат или искат да го спрат", допълни Фандъкова.

Другата цел, по която екипът на Йорданка Фандъкова ще работи е подобряване на околната среда.