София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ива Митева: Предлагат на мен и на Каримански да се отцепим от "Има такъв народ"

Тя каза още, че е склонна да подкрепи отново Никола Минчев за председател на НС
1 мПолитика 993 Ивана Иванова

"Има такъв народ" ще предложи да не се избира в този момент нов председател на парламента. Това съобщи зам.-председателят на НС Ива Митева, която категорично отказа да бъде номинирана.

"Не сме обсъждали кандидатура, аз продължавам да смятам, че председател на НС трябва да бъде избран в нормална, спокойна обстановка, когато започнем да разговаряме всички парламентарни групи", каза Митева по бТВ.

"Смятам, че правилното решение е точката да отпадне от дневния ред. Ако не се приеме на Председателски съвет, ще поискаме гласуване в пленарната зала. Няма нужда от допълнителни скандали. В момента не му е времето", категорична е депутатката от ИТН.

"На мен тази позиция не ми е самоцел", допълни още Митева. "Ще е трудно на когото и да е колега в този момент оттук нататък", каза тя.

Митева каза още, че е склонна да подкрепи отново Никола Минчев за председателския пост, но при условието, че се постигне консенсус около неговата кандидатура.

Тя обяви, че са се опитвали чрез СМС-и и чрез други политически групи да се вербуват Ива Митева и Любомир Каримански да се отцепят от "Има такъв народ".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!