София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

КАКВО СВЪРШИ РЕВИЗИОННАТА КОМИСИЯ?: "Правителството има много какво да крие" (ВИДЕО)

Говорят Борислав Сандов и Драгомир Ошавков в "Честно казано с Люба Кулезич"

2 месецаПолитика 729

45-тото Народно събрание ще бъде запомнено с комисията по ревизия. Пълното й име беше "Временна парламентарна комисия по проверката за злоупотреби и нарушения при изразходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните 10 години".

Бизнесменът Светослав Илчовски говори за рекет, с участието на премиера Бойко Борисов. Беше изслушана и Петя Аврамова - регионалният министър в оставка, за управлението на дружество "Автомагистрали", дейността на "Български ВиК холдинг" и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради.

"Комисията за ревизия показа, че правителството има много какво да крие. Те не предоставиха никаква информация. Имаме информация, че са извършени корупционни практики в изключително големи размери. Избягвани за обществени поръчки конкуренция. Особено по отношение на Автомагистрали ЕАД, които са го превърнали в поток. Това не са бизнес интереси между две страни. Светослав Илчовски нищо няма да спечели от тези разкрития, на него дори може да му бъде повдигнато обвинение", обясни Сандов.

"Иван Ангелов е човекът, който забърка Бойко Борисов в това", допълни Сандов.

Димитър Ошавков коментира, че това, което най-много го е шокирало е фактът, че бизнес кръга около Борисов възприема този начин на работа за нещо толкова просто и елементарно. "Аз искам да обърна внимание за част от работата на тази комисия. Ние знаем, че е имало такива комисии и преди, но за първи път с висок медиен интерес има толкова големи разкрития".