София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Камелия Нейкова: ЦИК трябва да подобри организацията при гласуването в чужбина

"Аз смятам, че Комисията за два месеца успя да свърши своята работа", заяви Нейкова

"По отношение на искането за оставка на ЦИК, аз смятам, че Комисията за двата месеца успя да свърши своята работа", това заяви в "Денят започва" председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

"Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не смятам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също смятам, че по отношение на гласуването извън страната ЦИК трябва да положи максимално усилия при следващи избори, да подобри организацията", допълни Нейкова.

По отношение на приемането на протоколите от секциите извън страната Нейкова каза, че от години има затруднение до някъде заради наличието на т. нар. междинно звено.

Председателят на ЦИК каза, че ще бъде направен анализ най-вече на времето, на движение на документите и всичко възможно да се подобри тази част от дейността.

 "Създава се един временен комуникационен пункт, където пристигат всички сканирани протоколи. Целта е да се скъси времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този временен комуникационен пункт, от него към ЦИК и обратното към секционните комисии", каза Нейкова.

Според нея не трябва да се допуска при следващите избори толкова членове да чакат т.нар. освобождаване, за да могат да напуснат изборното помещение.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!