София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Кандидат-кметът Хекимян: Имах лична среща с г-н Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира журналистът Антон Хекимян за кандидат за кмет на София

20 сПолитика 539 Иванина Игнатова

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира кандидата си за кмет на София. Това е журналистът Антон Хекимян. Документите за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници бяха подадени в ОИК-София.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как бъде взето лесно. Взел съм това решение напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено. Да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с г-н Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ“, бяха първите думи на Антон Хекимян.

„Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за секунди като решение. Получил съм уверението за това, че ще имам възможност самостоятелно да взимам решенията си. Обсъдили сме екип, стратегия. Хора, които ще работим заедно за това София да изглежда още по-добре“, каза още Хекимян.