София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Карадайъ: Днес приключва унижението на институцията Народно събрание

Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44 парламент
18 сПолитика 2229 Мирослав Митков

Най-хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание.

Днес приключва унижението на институцията Народно събрание.

Това се казва в Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44-тото Народно събрание, разпространена до медиите и подписана от председателя Мустафа Карадайъ.

Той изброява "заслугите" на 44-ото Народно събрание:

"Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание.

Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане.

Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.

Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят.

Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията.

За да се случи това трябва на направим рестарт на държавността - държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса.

В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!