София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Хаджигенов: Манолова и Дончева цопнаха в създадената от тях кална локва

Той смята, че "Има такъв народ" биха предложили правителство
1 мПолитика 2570

Ще подкрепим политики, конкретни положения, защото така работи демокрацията. Това каза избраният за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов в отговор на въпрос дали политическата формация би подкрепила Ива Митева, сочена за кандидат за председател на парламента, издигнат от "Има такъв народ".

Би трябвало трите протестни партии да изберат председател на парламента, добави той.

Смятам, че "Има такъв народ" биха предложили правителство. Ако бихме имали възможност, бихме направили общо правителство с партията на Слави Трифонов, заяви Хаджигенов.

По думите му правителство на протестните партии, подкрепено от БСП, все още е възможен вариант.  Тук не става въпрос за коалиция. БСП сами предложиха подкрепа - ще я вземем, подкрепа от ДПС – ще я вземем. Ние не можем сами, трябват ни тези гласове. Много е възможно ДПС да гласуват против Гешев. Целите на протеста за отстраняване на Борисов от властта и на Гешев. Нищо не се е променило. Целите не са се променили, промени се инструментът. Защо да не използваме този инструмент за постигане на целите си. Партиите на статуквото ще се опитат да оцелеят и ако това означава да гласуват против себе си, ще го направят, посочи Николай Хаджигенов.

Ще обявяваме всяко едно свое действие публично – какво се случва и защо се случва, отбеляза той.

Николай Хаджигенов коментира и думите на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън!", че не задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на "Изправи се! Мутри вън", особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Брифингът на Мая Манолова беше във връзка с думите на Николай Хаджигенов, който заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

Те явно се изказаха неподготвени (Мая Манолова и Татяна Дончева) - б. ред.и цопнаха в една кална лова, създадена от самите тях. Надявам се, че това няма да се случва в бъдеще. Аз ще казвам нещата такива каквито са. Смятам, че въпреки всичко, ще се разберем, посочи Николай Хаджигенов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!