София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хекимян: От 3 месеца наблюдаваме провалът на ПП-ДБ-СС, а сега тропат с крачета като малки деца

,,Цветомир Петров беше по-скоро техническо решение, за да може работата за града да не спира

17 сПолитика 318 Марияна Стойчева

Много въпроси стоят пред София. Цветомир Петров беше по-скоро техническо решение, за да може работата за града да не спира. Това, което наблюдаваме от 3 месеца, е провалът на ПП-ДБ-СС. Те носят отговорността за мнозинството, но не можаха да намерят сила в себе си да отстоят баланса в СОС. И като малки деца започнаха да тропат с крачета, като не могат да разберат, че в СОС трябва да има баланс, а той може да се осъществи чрез комисиите. 

Това коментира пред БНТ Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

"ПП-ДБ-СС имат кмет, имат председател на Общинския съвет, те имат най-много хора във всяка една комисия - по численост. И сега поредното им оправдание е, че някой ще им пречи, че някой има контрол в СОС. Не, те имат контрол, защото те имат председател. Проведоха над 20 поправки в проекта за решение за това те да избягат от председателското си място. Абсолютно целенасочен план от тяхна страна - да абдикират от отговорността си", каза още Хекимян. 

"Борис Бонев настрои всички срещу себе си. Ние бяхме заложници през тези 3 месеца на властовите му амбиции. Той със сигурност е искал да бъде и кандидат за кмет - не му се получи. Не му се получи и да бъде председател в Общинския съвет. Хората просто не го пожелаха", добави той.