София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Корнелия Нинова: Допуснахте моделът "Борисов" да се окопава в още сектори

Депутатите обсъждат въвеждането на мораториум върху актове на Министерския съвет

Новите партии насочиха стрелите си към БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ, за който уж декларираха преди изборите, че искат да сменят. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна при представяне на мотивите на БСП за мораториум върху решения на Министерския съвет в оставка.

Корнелия Нинова напомни, че новите политически субекти в Народното събрание и ДПС миналата седмица са отхвърлили предложението на БСП за мораториум.

"Това си е ваше решение. Ние в решенията на други партии не се месим, но няма да допуснем да хвърлите върху БСП думи като "БСП саботира общия анти-ГЕРБ фронт".

Щяло било да попречи на проверката на сделките и на ревизията на политиката в последните 4 или 10 години. Абсурдни твърдения, оправдания. Много интересно, че насочихте тези стрели към БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ, за който уж декларирахте преди изборите, че искате да сменим от властта", каза още лидерът на БСП.

"Какво се случи междувременно докато търсехте вина у БСП вместо във властта. Както вече изнесохме данни - овладя се целия сектор на енергетиката. Вчера изнесохме данни за овладяване и окопаване в земеделието. Днес ще ви представя третата серия факти и доказателства за това, че допуснахте моделът "Борисов" да се окопава в още сектори. Тези дни са подменени ръководствата на 65 болници в цялата страна: Стара Загора, Враца, Шумен, София, Ловеч. 65 болници са с нови ръководства. Само една скоба отварям - ако сте верни на обещанията си, че искате болниците да не са търговски дружества си представете какво ще се изправи срещу вас като лоби и като нежелание", каза още Корнелия Нинова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!