София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Корнелия Нинова: Искаме да си свършим работата докрай

"Ние сме готови за действие с програма за първите 100 дни", подчерта тя
18 сПолитика 239 Николай Парашкевов

"Нека бъде един успешен и разумен, най-добри решения за хората, четири годишен мандат", това заяви председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова от парламента.

"Влизаме с три приоритета. Първо промяна на сегашния модел на управление, справедливост, равенство, свобода и мир. Второ - провеждане на държавата през кризите с грижа за хората и трето активна проевропейска политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване", допълни тя.

"Преди 5 години запонахме своята битка. Най-големите ни врагове бяха страхът и апатията. Преди 1 година хиляди българи излязоха на площада, преодоляли този страх, искайки промяна. За нас тя се състои в три неща - закони в интереси на хората, второ контрол върху прилагането на законите и трето - справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил", каза Нинова.

"Ако създадем електронно правителство и направим съдебна реформа сме готови с промяната", заяви тя.

"Трябва да се справим с три кризи и трябва да проявим разум и мъдрост, за да не допуснем четвърта - политическа. Нужно е да се справим с ковид пандемията. Трябва да се справим с ръста на цените. Много бързо трябват мерки за компенсиране на семействата, да се осигурят дърва за огрев, да върнем училищата и библиотеките на регулирания пазар, да подкрепим медиците, да осигруим апаратура, но за да стане това ни трябва работеща икономика", каза Нинова.

"Ние сме готови за действие с програма за първите 100 дни", допълни лидерът в оставка на БСП.

"Всичко, с което сме се ангажирали трябва да се облече в числа. Искаме да си свършим работата до край и да се погрижим за хората. Те трябва да знаят, че държавата е зад тях и никой няма да остане сам в кризата", категорична беше Нинова.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!