София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Костадин Ангелов: Самолечението с ​​​азотомицин е много опасно

Здравният министър имаше среща с фармацевтичния бранш
6 сЕвроком 735

Самолечението с ​​​ азотомицин също е много опасно, добави той.  „На територията на България има достатъчно количество медикаменти. Презапасяването създава усещане за недостиг на определени медикаменти”, уточни министърът. "Търговците на едро ще разпространят в аптечната мрежа нискомолекулярен хепарин. Бременните жени трябва да отидат с рецепта и документ, който да удостоверява генетичното изследване. Това се прави, за да няма злоупотреби", увери министърът. До края на деня на интернет страницата на Изпълнителната агенция по лекарства ще бъде публикуван списък на всички аптеки, където ще бъдат разпределени количества нискомолекулярен хепарин. Ще бъдат оставени телефони за връзка с търговците на едро. "Пациенти с К-19, които се нуждаят от терапия, ще получат такава от общопрактикуващите лекари. Пациентите, които имат нужда от лечение с антибиотици, се настаняват в болница. В лечебните заведения няма недостиг на медикаменти за лечението на пациенти с усложнения, породени от коронавирусната инфекция”, каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!