София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Лошото време в Сърбия взе жертва

Починала е жена в северния град Сомбор

15 дниОбщество 10 Кристияна Стефанова

Сърбия днес отстранява последиците от лошото време, обхванало страната вчера, и довело до смъртта на един човек и до обявяване на извънредно положение югозападния град Нови пазар, съобщават сръбските медии.

Починала е жена в северния град Сомбор, след като дърво е паднало върху колата, която е управлявала, информира сръбската национална телевизия РТС.

Заради лошото време в Нови пазар беше обявено извънредно положение. Реките в града вчера са излезли на места от коритата си, но вече са се отдръпнали. Тъй като канализацията не е могла да поеме водите от обилните валежи, улиците вчера са били наводнени, а вода е влязла в няколко къщи и заведения. На някои места в Нови пазар са паднали 65 литра дъжд за един час.

Представителите на Сектора за извънредни ситуации към Министерството на вътрешните работи са евакуирали в Нови пазар двама души от заседнал автомобил и болен човек, а в Ужице, Западна Сърбия, са били евакуирани двама души и деветмесечно бебе от наводнен автомобил на пътя.

В Белград са паднали 24 литра дъжд на квадратен метър. Големи материали щети не са нанесени, но е пропаднал асфалтът на паркинг пред сграда в сръбската столица.

Изгасен е пожар, избухнал в двора на сградата на държавната енергийна компания ЕПС (EPS) в Нови Сад, заради който част от града е останала без ток.