София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Майките отново на протести срещу Симеонов

Настояват да бъде отстранен от новия си пост
пропускане

Майките отново на протести срещу Симеонов

Настояват да бъде отстранен от новия си пост

6 месецаОбщество 39 Боряна Райчева


Майките от инициативата “Системата ни убива” отново организират протести срещу Валери Симеонов. Причината - избирането на Симеонов за заместник-председател на Народното събрание.
 
В гневен свой пост в социалните мрежи организаторите на продължилите 30 дни протести срещу бившия вицепремиер, нарекъл майките “кресливи жени на уж болни деца”, заявяват отново излизат на улицата и ще останат там, докато Симеонов не бъде отстранен и от новия си пост.
 
Първият протест е насрочен за утре от 12:00 часа пред сградата на парламента, а ако до понеделник оставката на Симеонов не бъде факт, родителите на деца с увреждания заплашват с автошествие в 18:00 часа, с което ще блокират движението в София.
 
Припомняме, че именно продължилите над месец протести на майките доведоха до свалянето от власт на Симеонов преди около година.
 
“Сега, година по-късно, сякаш обидата има давност, ни предлагат да гледаме и да се "наслаждаваме" на ухилената му физиономия на зам.-председател на парламента. На кого в тази държава не му стана ясно, че такива индивиди нямат място в управлението на каквато и да било институция, особено на институцията, която кове законите на републиката???
 
Господин Бойко Методиев Борисов, върнете шумомера на измисления патриот Валери Симеонов и да върви да мери шума на някой водопад... веднага. А всички, които гласуваха назначението му, трябва да подадат оставки... незабавно. Ние нямаме избор...", пишат във фейсбук майките.