София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Манолова се обзалага за обществени поръчки в София

Бившият омбудсман с още данни за нередности в общината
пропускане

Манолова се обзалага за обществени поръчки в София

Бившият омбудсман с още данни за нередности в общината

8 месецаПолитика 24 Боряна Райчева


Мая Манолова готова да се обзаложи кой ще спечели обществена поръчка в Столичната община. Новената съобщи самаата тя на нарочен брифнг, на който изнесе даннни за нередности при обявените обществени поръчки за закупуване на нови ектробуси електрически микробуси.
 
Според бившият омбудсман и настоящ кандидат за столичен градоначалник въпросните оферти, подадени от фирмите, трябвало да бъдат отворени на 23-и 24-и октомври, буквално дни преди изборите на 27-и октомври.
 
Манолова обясни, че е готова още сега да посатви в плик името на компанията, която ще спечели в едан от въпросните поръчки и допълни, че безспорно столичани имали нужда от закупуването на такива преводни сердстава, нотова трябавало да става с ясни и прозречни процедури.
 
Независимият кандидат за кмет, подкрепен от левицата и някои десни формации, недоумява и защо за най-големите квартали се предвиждало закупуването на електрически микробуси с девет седящи места. 
 
"Представете си колко души могат да бъдат превозени в микробус с 9 седящи места.", коментира тя и обясни, че тези параметри по всяка вероятност били посатвени именно, за да спечелят правилните хора. 
 
Освен това, при една от поръчките офертите първоначално трябвало да се отворят на 9-и октомври, но по-къно датите били сменени с 23-и 24-и октомври, като според Манолова причината за промяната била, скандалът около спечелилия кандидат да бъде заглрушен от шума на местния вот на 27-ми.