София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Мария Захарова обвини и България заради Навални

Изпратили сме дипломати на делото "Навални", в опит за възпиране на Русия
33 сПолитика 1857 Мирослав Митков

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова обърна внимание на това, че според информационните агенции около 20 представители на посолства на западни държави като САЩ, Великобритания, България, Полша, Латвия, Литва, Австрия са пристигнали на полето заседание на Симоновския окръжен съд.  
 
Ето го нейното съобщение:

Според информационните агенции около 20 представители на посолства на западни държави като САЩ, Великобритания, България, Полша, Латвия, Литва, Австрия, са пристигнали на заседание на Симоновския окръжен съд.
 
Да припомня, че традиционно  в чуждестранни съдилищадипломати подкрепят своите граждани. Дори западняците да виждат Навални като ′′ техен ", той е гражданин на Руската федерация. Това вече не е само намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на непрогледната и незаконна роля на колективния Запад в опитите за възпиране на Русия.
Или това е опит за психологически натиск върху съдията? Не мога да изключа, че до голяма степен са загрижени за съдбата на НАТО (напр. британски и американски) милиони в нелегални дейности на руска територия - доклади до столицата за това,  за което са отишли. Ще им се наложи да пишат".
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!