София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Мая Манолова: Пак човешка ръчичка ще пипа вота. Това обезсмисля машинното гласуване

Подготвя се пладнешки обир на гласовете на гражданите
10 месецаЕвроком 5

Подготвя се пладнешки обир на гласовете на гражданите, какъвто имаше на местните избори в София. Това заяви пред bTV лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова, която организира протест пред Народното събрание още в 7:30 часа сутринта..
Причината е смесената система за гласуване – с машини и хартиени бюлетини, която е предложена от ГЕРБ. Днес парламентът ще гласува за промените. В последните минути стана ясно, че от ДПС отказват да се регистрират в зала, защото са против. 

"Пак човешка ръчичка ще пипа вота. Това обезсмисля машинното гласуване“, заяви Манолова и допълни, че се променят така протоколите, че да може да се замитат следите при фалшифициране на резултатите.

Друг повод за протеста е удължаването на срока за сертифициране на машините за гласуване, което означава, че то няма да бъде възможно по никакъв начин при предсрочни избори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!