София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Мехмед Дикме с коментар по казуса "Илчовски"

Това е смешно, смята бившият земеделски министър
8 сПолитика 1294

Бившият земеделски минисър Мехмед Дикме коментира скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. 

Смешно е да кажем, че премиер на една държава се занимава с някакви земеделци с минимални количества земеделска земя“, коментира бившият земеделски министър Мехмед Дикме в предаването „Тази сутрин“.

По думите му е възможно да има помощ от държавата при износ на продукция, но не и държавата да се намесва в търговски спорове.

„Това е работа на държавата – да търси възможности за осигуряване на пазари в чужбина за български земеделски“, коментира Дикме.

„Във всяко нещо, по което има съмнения, трябва да се работи. Трябва да се дадат тези данни на прокуратурата, тя да спре да се занимава с политически глупости, а да се занимава с проблемите в държавата. Там, където има проблем във взаимоотношенията, съдът да ги реши“, смята Дикме.

Дикме допълни, че вероятно има порочни практики в земеделието, но те са свързани със собствеността на земите.

Бившият земеделски министър определи Светослав Илчовски като работлив. „Работи си земята, не знам кой го е подвел. Той е много емоционален, бързо се пали“, каза Дикме.

По думите му не трябва политиците да използват бизнеса за свои цели. „Това не е в интерес на обществото и държавата. Трябва да се помага на хората в бизнеса, ако има проблеми – да си ги решават в съда, а не политиците да разрешават търговски спорове“, допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!