София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Местни избори и в Молдова

В страната се провежда втори кръг на избори за кметове

11:41 ч. 03.11.2019 г.Политика 20

Освен в България втори тур на местните избори се провежда и в Молдова. Изборният ден върви по план, всички избирателни секции са отворили навреме, каза пред репортери ръководителят на Централната избирателна комисия Дорин Чимил, цитиран от местни медии.
Вторият тур на изборите за местна власт се провежда в неделя във всички градове на Молдова. Гражданите на страната трябва да изберат 384 лидери на градове и села.
"Днес, 3 ноември, в Молдова се провежда вторият тур на местните избори. В 7.00 всички избирателни секции бяха отворени, възникнаха проблеми с две избирателни секции в Кишинев, но сега всички избирателни секции работят нормално. Предварителните резултати от изборите ще бъдат представени около 22 часа, информира Чимил.
Прагът на избирателната активност във втория тур не е предвиден; победител ще бъде кандидатът, който ще получи най-много гласове. В неделя избирателните секции ще работят до 21:00 местно време , работното им време може да бъде удължено с максимум два часа в случай, че към момента на закриването на избирателните секции има опашки от избиратели, които не са имали време да гласуват.