София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Методи Лалов: Гешев не е просто насъскано куче, а е разбесняло се куче (ВИДЕО)

Това каза столичният общински съветник в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“

Методи Лалов: Гешев не е просто насъскано куче, а е разбесняло се куче (ВИДЕО)

Това каза столичният общински съветник в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“

4 месецаПравосъдие 217 Ивана Иванова


Вие виждате двама човека, които управляват водещите институции в България. Виждате просташко говорене от страна Борисов и интелигентно звучене на Радев, което според мен е неискрено. Първо е закъснял и второ този човек имаше шансът да не допусне да се случва това в държавата, особено с назначението на Гешев за главен прокурор. Този човек върна указа с неизчерпателни мотиви, а след това го подписа. Опита се и вълкът да е сит, и агнето да е цяло. Това каза бившият съдия и столичен общински съветник от „Демократична България“ Методи Лалов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Той коментира изявленията на президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов след като държавния глава сне доверието си от правителството.

„Той се опита да се хареса на будните граждани и все пак назначи този милиционер като главен прокурор. Този президент можеше да остане в историята като не подпише втория указ и попита Конституционния съд. Дори и да подаде оставка, но да каже, че няма да направи това и да поиска от хората подкрепа. Докато имаме такива управляващи обществото ни ще е оплетено в тази безизходица“, каза още Лалов.

„Неслучайно Гешев прави това публично, за да покаже какъв институционален разпад е настанал и колко силна е прокуратурата. Тя е силна извън рамките на закона. Гешев не е просто едно куче, което някой може да насъска. Това е разбесняло се куче. Институционалността в държавата липсва. Ние нямаме държава. Казва го Радев, казва ни го и САЩ. Те ни сочат някой корумпиран, а този някой е съдия. Сега Висшият съдебен съвет трябва да реагира и да каже ако този съдия е направил нещо. Нашите институции трябва да изобличат или да защитят съда“, каза още общинският съветник.