София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Минеков: Готви се приватизация на НДК

Той се закани да продължи с разкрития
15 мПолитика 249 Мария Иванова

В Министерството на културата нещата по отношение на финансите са потресаващи. Министър Минеков коментира и загубата на НДК , която до 1 януари е 86.5 млн. лева.

,,Ще наредим пълна финансова проверка, това е повече от субсидията към всички културни институции под шапката на министерството", каза той. Министърът изрази съмнение, че се готви приватизация на НДК, но обяви, че докато той е на поста, това няма да се случи.

Ще се поиска и проверка как централният офис на партия ГЕРБ се е настанил в сграда на НДК за символичен наем.
,,Ще искам цялата история по отношение на това", допълни Минеков и се закани да продължи с разкрития на следващи пресконференции. Припомняме, че февруари миналата година Министерският съвет, управляван от Бойко Борисов, подари на Политическа партия ГЕРБ два етажа от възможно най-централната сграда в София - административната НДК за безвъзмездно ползване за срок от 10 години.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!