София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Минеков: Последните 30 години не сме имали изложби в чужбина, освен една нещастна в Лувъра

Години наред воювах за промени в закона за културно наследство

Години наред воювах за промени в закона за културно наследство. Създаваме инициативна група за тези промени. Италия ще помогне, за да получим правилните съвети и помощ от страна на институти, от страна на юристи. Нека сравним това, което се случва в Италия и това, което се случва у нас. Това заяви проф. Велислав Минеков, който е на работно посещение в Рим заедно с президента Румен Радев.

Българските съкровища започваме да ги показваме още през 1974 година. Първата изложба е в САЩ, Вашингтон. Едва ли можете да си представите финансовия аспект от показването на тази изложба, коментира културният министър.

За съжаление през последните 30 години в подобен аспект не се е работило. Имаше само една нещастна изложба в Лувъра. Подобни изложби повече няма да се случват, освен ако не става дума за размяна или не печелим в името на културното наследство и музейно дело, категоричен е той. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!