София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Министър Денков: Зеленият сертификат ще продължи да се изисква за учителите

Очаквайте подробности!
2 мОбразование 1906 Мирослав Митков

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще внесат днес проект на постановление на МС за осигуряване на 13 милиона лева за безплатни щадящи тестове за най-малките ученици, така че да се осигури връщането им в клас. Това съобщи на брифинг пред медиите здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

"Желанието е децата да се върнат в клас още от понеделник, но все още не е сигурно, че тестовете ще бъдат осигурени дотогава. Ако тази практика проработи, ще въведат щадящо тестване и за по-големите ученици", посочи Кацаров.

Образователният министър Николай Денков заяви, че се следи графиката на пандемията и е видно какво се случва с пандемията и тя показва, че около 15 септември е имало под 100 деца, а в последните дни са надхвърлили 500 на 100 000. 

Денков е категоричен, че зеленият сертификат ще продължи да се изисква за учителите и няма да се прави изключение. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!